Scroll Top

Talent Uit Noordoost-Brabant biedt nieuwe hoop voor werkzoekenden!

Noordoost-Brabant zit vol talenten die op zoek zijn naar een baan. Maar het vinden van een baan is lastig, want hoe zorg je ervoor dat je opvalt bij potentiële werkgevers? En hoe zorg je ervoor dat je, na de zoveelste afwijzing, het hoofd koel houdt? “Niet opgeven!”, zegt Elle van der Wijst tegen werkzoekenden in een interview. Elle was zelf bijna anderhalf jaar op zoek naar een baan en had al zo’n 70 sollicitatiebrieven geschreven. We vroegen haar naar haar zoektocht en ervaringen.

Sollicitaties, netwerkbijeenkomsten, een loopbaancoach, een extra studie. Toen Elle in de WW terecht kwam, had ze al aardig wat pogingen ondernomen om weer aan de bak te komen. Eenmaal in de WW, vertelde haar UWV-begeleider over Talent uit Noordoost Brabant, waarin werkzoekenden zichzelf presenteren in de vorm van video. Elle: “Ik heb er echt wel even over na moeten denken hoor. Een camera in mijn gezicht, een filmpje maken van mezelf en het dan ook nog delen met de wereld; ik vond het best eng!” Gelukkig viel het haar allemaal erg mee en vond ze het juist een hele leuke ervaring: “Ik ben ontzettend goed geholpen en werd meteen op mijn gemak gesteld. De begeleiding zorgde ervoor dat ik mezelf kon zijn en de camera niet eens in de gaten had!”

Het filmpje werd gepubliceerd op de website van Talent uit Noordoost-Brabant, maar eigen initiatief is natuurlijk ook belangrijk. Elle deelde haar video dan ook in haar eigen netwerk op LinkedIn. Dit bleek een groot succes, want het filmpje werd vaak gedeeld en er kwamen veel reacties op! Elle: “Door de reacties en het delen van mijn video, had ik opeens een heel groot bereik en verscheen ik op een gegeven moment in de zoekopdracht van mijn huidige werkgever. Binnen een week kon ik aan de slag. Ik was altijd wat sceptisch over LinkedIn, maar daar ben ik helemaal van teruggekomen.”

Elle raadt andere werkzoekenden aan om ook aan te haken bij Talent uit Noordoost-Brabant en de kans te grijpen om jezelf in een video te presenteren. Elle: “Met een video kunnen werkgevers veel makkelijker zien wie je bent. Ik heb gemerkt dat er vaak alleen maar gekeken wordt naar het cv (werkervaring en opleiding) en niet naar de motivatie of de persoon zelf. Video geeft ons de kans om onszelf beter en completer te presenteren en daarnaast is het goed voor je zelfvertrouwen als je filmpje leuke reacties krijgt!”

Wist u dat…

Wij nog meer kandidaten hebben in ons bestand? En u daarom gerust kunt bellen met 085 0047360?

Schrijf je in voor de mailing